4

O poză cât o mie de cuvinte. O mie de cuvinte care îți arată cât ești de prost

În timp ce scriu chestia asta, poza cu neurochirurgul Leon Dănăilă este împrăștiată în continuare pe facebook, chiar dacă omul a lăsat o postare în care explică de ce e un gest stupid. Mă rog, n-a zis-o chiar așa, pe față, că e totuși un om discret. Prin gest stupid mă refer la ideea asta de a da share la orice chichiță cu tente siropoase, chiar dacă nu se știe contextul. Povestea din spatele fotografiei s-a modificat și s-a interpretat după cheful fiecăruia. Presa (looking at you, Academia Cațavencu) a inventat o poveste tâmpită la care să pună botul orice imbecil cu inimă mare. Vai, săracul domn’ doctor, cum merge el cu METROUL, după încă o zi de muncă în care a făcut minuni și a salvat vieți. Uită-te la el cum suferă, mergând cu METROUL.

E ridicol. Da, acest domn este într-adevăr de admirat, cu o carieră stufoasă și sclipiri de geniu. Dar dă-o-n pula calului de treabă, ajungem să ridicăm în slăvi un om pentru că merge cu metroul. Asta așa, de zici că e o umilință să folosești transportul în comun.

Leon Dănăilă e de un bun simț ieșit din comun, aspect pentru care chiar merită lăudat. A stat să explice că el se deplasează cu nenorocitul ăla de metrou pentru că are nevoie de mișcare, ori drumul până la stații îi este benefic din acest punct de vedere. Pe lângă asta, mai consideră că e și mult mai logic să se deplaseze astfel, într-un oraș în care pute a noxe și traficul e infernal. Dar nuuu, lumea nu poate să accepte un motiv atât de logic și de bun simț. Nu, trebuie să existe musai o poveste siropoasă în spate, că așa vă place vouă să credeți. Vă place să vă legați de ideea asta că, vezi doamne, un om cu bani merge cu metroul din respect față de voi, plebilor. Ce v-ar plăcea să fie adevărat, nu?

Ei bine, n-a fost să fie. V-ați umezit toți la o poveste inventată și ați rezonat cu un personaj care nu vă împarte convingerile. Asta pentru că el, spre deosebire de voi – justițiarii cu inimă de pe internet, consideră că mersul cu metroul este ceva normal, logic. Voi credeți că e o umilină, aparent. Altfel nu-mi explic ideea asta de a plânge că cineva este nevoit să o facă. Omul ăsta merită lăudat pentru o grămadă de chestii, le știți și voi, nicidecum pentru că folosește transportul în comun. Acest detaliu este de o banalitate incredibilă, dar nu vreți să o acceptați. E ca și cum l-ai lăuda pe papa pentru că bea apă de la robinet. Obișnuiește-te cu ideea că unii oameni mai fac și chestii pe care le faci tu, fără să existe ceva intenție suspectă sau explicație profundă în spate.

 

 

4 Comments

 1. Vai ce m-ai amuzat ! “Da-o-n pula calului de treaba”. In rest ,mare dreptate ai.

  0

  0
 2. Aia care au facut poza si au fabricat articolul sunt batuti in cap, dar nici tu nu dai pe afara de intelepciune.
  Probabil nici eu, incercand sa te conving pe tine asta.

  0

  0
 3. Ce destept e cel care a scris articolul..Fiecare scrie in ziua de azi.I-am citit articolul de om deasupra emotiilor si foarte inteligent ce e drept.El stia bineinteles mai bine decat restul din noi motivatia reala din spatele gestului profesorului iar restul din prostime sau plebe se umezeste la orice stire pe cand el omul cu inteligenta si caracter de fier si cu o discriminare de invidiat stia de la bun inceput :omul de rand e prost.Atata aroganta si tot atata prostie ca in articolul ala la un loc nu pot sa spun ca nu am intalnit.E plin internetul de inteligenti.Saracul de el pleaca de la ideea ca pe noi restul plebiii ne-a induiosat ca merge cu metroul.Ca eu unul nu eram destul de inteligent sa imi dau seama ca probabil e mai rapid intr-un oras precum Bucuresti.Dar in prostia si nesimtirea si in falsa inteligenta mustind in aroganta prostul de el a trecut la concluzii fara sa gandeasca bineinteles.Ala e doctor de 50 de ani si a ramas in Romania.Cei din Catavencu il acuzau de patriotism.Eu il acuzam de faptul ca e evident interesat sau motivat de alte valori decat banii altfel ar fi plecat prin alte tari.Atata tot.Libertatea de exprimare ca si dreptul de vot poate e o greseala sa apartina tuturor in ziua de azi.Stiu sigur ca autorul un om cu un caracter de fier nu se lasa impresionat de cateva cuvinte.Ps.Acolo nu stiu cate cuvinte are comentariul.

  0

  0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *