1

Paradoxul mamelor din România

M-am tot gândit cum să încep chestia asta, dar nu am de ales, trebuie să bag un clișeu de-ăla cu „pe vremea mea”. Mă rog, ideea e că educația pe care am primit-o noi nu este aceeași cu cea pe care o primesc copiii din ziua de azi. Normal, că-s alte vremuri, există tehnologie, kendame, pokemoni și alte ghidușii de genul. Și nu e un lucru rău, e chiar firesc, pentru că schimbarea e mișto și trebuie să fii super egoist să ai pretenția ca plodul tău să târască o piatră de o sfoară în fața blocului, doar așa, că ai fost pârlit pe vremea ta.

Chestia e că unele mame cu școala vieții pe Facebook o dau în altă extremă. Ai observat cum tot mai multe panseluțe care-și iau condiția de mamă mult prea în serios tind să-și crească plodul ca pe cel mai fragil obiect? Cum să zic, eu m-am jucat cu noroi, prindeam lăcuste și le țineam în casă într-un acvariu, am avut și șopârle și încă nu-mi vine să cred că maică-mia nu m-a scos afară din casă atunci. N-am pățit nimic, n-am dat în hepatită, nu am avut gripă și nu m-a mușcat nimic. Acum mă uit la femei de vârsta mea, care au un mucos de-ăsta prețios pe lângă ele și nu-l scapă din ochi sub nicio formă.

Nu pune mâna! Caca!

Șterge-te cu șervețelele astea umede că ai atins o bancă din parc!

Nu mângâia cățelul doamnei!

Nu da mâncare la porumbei!

Nu te da pe tobogan că te umpli de praf!

E ok să nu fii o mamă neglijentă care-și scapă monstrul din ochi prin magazine. Nimeni nu-și dorește un isteric care să-ți urle în ureche când încerci să mănânci la o terasă, în timp ce o mamă arogantă îți spune „e doar un copil, se joacă”. Dar cealaltă extremă mi se pare foarte dubioasă, și nu pentru că mă fute pe mine grija de cum își cresc altele odraslele. De fapt, mi se pare amuzant că genul ăsta de mame sunt fix alea care se crizează pe Facebook că vaccinurile cauzează autism și bagă microcipuri cu care să controleze populația.

Serios, cu cât o femeie are mai mult timp liber, cu atât cresc șansele ca aceasta să stea prin puțul internetului. Și va citi căcaturi conspiraționste, ca apoi să-și crească copilul într-un balon. E ironic că mamele care nu-și lasă copiii să se bucure de puțină libertate și noroi, de frică să nu adune microbi și praf, sunt tot alea care nu îi vaccinează, că se îmbolnăvesc de chestii. 

One Comment

  1. nu stiu daca e vreun buton de like pe aici dar negasind-ul i-am dat share 😀 so….without further ado….. ” like !”

    3

    0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *