4

Despre istericul ăla din RATB

M-am trezit şi eu să vorbesc despre băiatul abuzat de nişte controlori RATB. Târziu, ştiu. Toată lumea a apucat să-şi exprime tot felul de păreri, care mai de care mai cretine.
Eu am înţeles un singur lucru din toată povestea. Un cetăţean cu drepturi s-a trezit bruscat de nişte controlori, pentru că nu circula cu bilet. Şi, totuşi, tot el a fost declarat victimă a unui abuz în serviciu. Mi-ar fi plăcut să existe o filmare completă cu discuţia din care a generat ceea ce se vede, dar, cum nu exită, o să trag concluziile ca atare.

Tipul ăla a devenit super isteric când a văzut că respectivii controlori nu au chef să-i suporte toate aerele de cetăţean cu drepturi. Aşa că a fost luat pe sus. Care e problema? Da, sunt de acord că toţi controlorii sunt nişte libidinoşi care cred că ei fac legea pe traseu, dar ai opţiunea să nu mai circuli cu RATB. Nu-ţi convine nici aşa? Atunci, du-te şi ia-ţi în pula mea bilet. E doi lei. Chiar merită să te faci de căcat pentru doi lei? Mie mi-ar crăpa obrazul de ruşine să trântesc o scenă de genul, pentru că m-am zgârcit la doi lei.
Refuz să cred că tipul respectiv a încercat să fie respectos de la bun început şi n-a avut cu cine. Ţara e plină de semi războinici de acest tip, genul de oameni care vor să fie împotriva sistemului şi gigcă-contra mereu. O atitudine pe care nu pot să o înţeleg. Ce câştigi dacă te iei în gură cu toţi angajaţii de orice fel? Nu vezi că nu funcţionează şi chiar nimeni nu are chef să-ţi cânte-n strună, pentru că tu ai drepturi? Uau, i-a zis unui controlor să se ducă-n pula lui, că nu ai chef să plăteşti bilet pentru nişte condiţii de rahat. Da, ok, bravo ţie, dar uită-te şi la tine cum arăţi şi dacă te poate lua cineva în serios. Dacă eşti un puţoi uscat cu voce de pizdă isterică, nu mai poate nimeni de drepturile tale. Meriţi să fii luat pe sus şi bruscat între uşi, din simplul motiv că eşti prea penibil şi incapabil să te impui.

Crizatul ăla este un stereotip perfect al cetăţeanului român care luptă cu sistemul făcând gura mare, în cele mai nepotrivite circumstanţe. Îi ştii şi tu pe războinicii ăştia, sunt fix ăia care nu vor să se legitimeze în faţa unui poliţist, pentru că nu poartă ciupilică. Sau ăia care urlă că-i dreptul lor să stea pe un loc marcat cu interzis, pentru că e spaţiu public.
Şi nici măcar nu merită efortul. Serios, cu ce te alegi dacă te opui în faţa unor oameni din diverse funcţii? Câştigi doi lei. Superb. Crezi că dacă îi spui unui poliţist care te-a oprit în trafic că nu-l poţi lua în serios, pentru că e cu capul gol, mai ai vreo şansă să te scutească de amendă? Crezi că dacă te iei în gură cu nişte controlori cu mutre de comunişti scârboşi ai şanse să te lase în pace? Mai ales dacă arăţi ca ăla din videoclip. Gândeşte-te că controlorii ăia îşi urăsc jobul mai mult decât îi urăşti tu pe ei şi, pe lângă asta, au auzit toate scuzele şi tentativele de sustragere posibile.

În fine, e ridicol să-i ţii partea puţoiului din RATB. Serios, e doar un alt călător fără bilet care nu se aştepta să fie prins. A devenit viral pentru că s-a crizat şi a exagerat. Nu e ceva victimă neîndreptăţită. Că puteau controlorii să fie mai civilizaţi, e partea a doua, dar asta nu-l face pe călător mai puţin ridicol. Sunt mulţi cei care le-au spus controlorilor să se ducă naibii, dar pe ăia nu-i vedem filmaţi. Ştii de ce? Pentru că nu sunt nişte isterici care se pun în cur, între uşi şi cer dreptate, în timp ce ţipă “au piciorul”.

4 Comments

  1. Domnișoară, isterică ești tu! Cetățeanul respectiv recita din Fără Zahăr!

    0

    0
  2. Eu zic sa tot avem scene de astea, poate se schimba ceva

    0

    0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *