0

USR este partidul-meme

Cu mici excepții, USR este o adunare de poznași care fac ce fac și tot ajung în atenția presei cu chestii care nu țin de politică. Se strofoacă să rămână imparțiali, să nu-și asume chestii care pot atrage criticii, dar e ok, că ispravele lor din acest an au început să devină mai reprezentative pentru USR decât orientările lor politice.

Nicușor Dan se bâlbâie ca un autist

Că Nicușor n-are stofă de politician o știe toată lumea deja. Când îl auzi cum vorbește și cât de awkward este, ai impresia că e un moment clasic în care Michael Cera și-a făcut un partid cu care a ajuns prea departe și nu știe ce să facă. Dar e ok să fii ineficient în exprimare, să bolborosești cuvinte și fraze fără sens. Mai rău e când te duci la interviuri nepregătit și încerci, în calitate de președinte al partidului, să explici chestii care te depășesc. Gen ce cuprinde OUG 13 sau ce căcat ai făcut o sută de mii de euro.

Goțiu doarme-n plen chiar și atunci când nu o face

Lui Goțiu i s-a întâmplat odată să doarmă în timpul serviciului său super solicitant și, de atunci, îl tot vânează lumea când clipește. Bine, omul și-a cerut scuze și s-a autopenalizat cu indemnizația pe o săptămână. Un gest frumos, n-am ce să zic. Apoi, cineva a reușit să mai prindă o poză cu el în care are ochii închiși, numai că, de data asta, Goțiu a negat faptul că ar fi adormit. Probabil că are dreptate, dar și postura lui îl ajută. Pe bune, nu trebuie să aibă ochii închiși când îl vezi cum se revarsă acolo, că tot ajungi să-ți pui semne de întrebare. Ai zice că omul chiar se chinuie să stea treaz sau că scaunele sunt prea joase și nu ajunge la birou.

Iulian Bulai votează împotriva parteneriatului civil, pentru că în Neamț problema LGBT este aproape inexistentă

Bulai și-a pus în cap tot internetul care avea ceva așteptări de la USR, după ce a ales să se abțină de la vot pe legea parteneriatului civil. Și-a asumat poziția și a încercat să-și explice motivele, numai că n-a făcut decât să pună mai mult gaz pe foc. Motivele nu au fost înghițe, dar a demonstrat cât poate într-un interviu pentru Vice. De aici se pot înțelege multe, poate se teme că-și pierde electoratul din Neamț sau poate chiar are o problemă cu comunitatea LGBT. USR oricum au evitat să-și asume o poziție pe acest subiect, dar e ok, a cam făcut-o băiatul ăsta care nu a vrut să voteze o chestie aplicabilă la nivel național, pentru că ăia din Neamț ar putea fi foarte conservatori.

USR vor să reclame homleșii care deranjează bunul mers al vieții

Au trântit acum câteva zile un post pe facebook despre problema oamenilor străzii. În mare, postul este ok, chiar există o astfel de problemă și DGSPAC este o instituție în măsură să intervină. Nu să-i adune și să-i gazeze, cum au crezut mulți, ci să găsească o soluție ok prin care să-i ajute să nu mai doarmă pe unde apucă. Problema e că omul care a scris statusul ăla a fost subtil ca o cărămidă-n geam. Că homleșii deranjează bunul mers al vieții. S-au exprimat ca și cum oamenii ăia se pun intenționat în calea lor, stau în stradă și put de-al dracului, să-i enerveze pe cetățeni.

Îl au pe George Constanza în partid

Asta-i cea mai recentă și aici o să mă și opresc. Adrian Dohotaru, parlamentar USR, evident, a mâncat sărățele din gunoi. A găsit el o pungă acolo plină pe jumătate (vezi, omul e optimist, că n-a zis că-i punga pe jumătate goală) și a mâncat-o, pentru că a vrut să dea un exemplu personal prin care se poate reduce risipa de alimente. Eu nu știu ce să înțeleg de aici. Un exemplu bun și personal ar fi să explici oamenilor să nu mai cumpere ca niște hiene înfometate căcaturi la reducere, ca apoi să le arunce că expiră sau pentru că sunt nașpa. Dar dacă omul vrea să mănânce resturi din gunoi ca un raton, ca să salveze planeta, treaba lui. Nu cred că-i va lua cineva exemplul.

 

Probabil că vor mai urma și astfel de năzbâtii. În fond, USR s-a instalat acum vreo două luni și nici nu au apucat să se desfășoare bine. Sunt încrezătoare că voi scrie până-n vară și partea a doua a acestui text.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *