0

Răspunsul lui Nicușor Dan a confirmat tot ce a încercat să dezmintă

Acum câteva zile spuneam că Nicușor Dan este egoist și își taie singur craca, dar uite că omul a venit cu niște clarificări. Începe prin a spune că până acum s-au vehiculat tot felul de „neadevăruri” legate de intrarea lui Cioloș, iar apoi a tras un cârnat de text prin care confirmă toate zvonurile. Pe scurt, există două tabere: una majoritară care-l vrea pe Cioloș în partid și una mai mică, formată din Nicușor și Dan, care nu-l vrea pe Cioloș în partid. Toată povestea asta era de mult clară, numai că motivele pe care liderul USR le bagă sunt de-a dreptul hazli. 

„Brandul” Cioloș este mai mare decât USR și chestia asta ar putea știrbi numele partidului care vrea să continue pe o „linie morală”. Adică n-ar mai fi partidul lui Nicușor Dan, ci partidul lui Dacian Cioloș. Bine, mai zice că Cioloș a negociat înainte cu PNL (??), iar chestia asta este văzută de ND ca pe o alianță cu un partid corupt, pentru că, vezi doamne, reputația curată a noului partid va fi șifonată de unul care a apărut pe niște afișe electorale pentru care nici măcar nu și-a dat acordul. Pe lângă asta, mai poate „limita imaginea USR la performanța guvernului Ciolos, cu toate compromisurile ei (non-combat la votul pentru primari într-un singur tur, prestațiile miniștrilor Dancu, Toba și Curaj, etc.)”. Logica lui Nicușor este senzațională, a ajuns să vorbească de niște chestii care n-au avut legătură cu cabinetul Cioloș, cel puțin nu cu ăla format strict din oamenii lui, doar ca să-l pună într-o lumină proastă. Mai că ai zice că s-a informat de la RTV și A3, nicidecum de la oamenii din jurul lui care știu exact cum a stat treaba. Dar tot e amuzant că pentru opinia pro a băgat în scârbă câteva rânduri, în timp ce pentru opinia împotriva lui Cioloș a scris paragrafe întregi de obiecții pe care, aparent, nu le-a avut în timpul campaniei electorale făcute fix pe spinarea lui.

Dar stați liniștit că Nicușor a zis că Cioloș se poate alătura partidului oricând, chiar dacă lui nu-i convine. Hă, hă. Nu știu, eu aleg să-l cred pe Ghinea care a spus clar că ND nu-l vrea acolo, pentru că e un „elefant prea mare”. Statusul ăsta a fost doar o tentativă mai diplomată de a mai calma puțin spiritele, că nu e dracul atât de rău, ND e bine intenționat și nu e vina lui că-i egoist și nu-i place de fața lui Cioloș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *