1

PSD guvernează, PSD face opoziție

M-am trezit cu un feed plin de #jesuisGrindeanu și #rezist. Grideanu a devenit un soi de erou peste noapte, la propriu. Nu zice nimeni să nu te bucuri de un scandal în care Dragnea o ia peste bot, dar e ridicol să o dai în cealaltă extremă. Grindeanu nu este un martir, este fix același personaj care a semnat OUG13 și care acum anunță că se cară de la guvern cu condiția să fie înlocuit tot de un PSDist. Trebuie să fii naiv să crezi că omul e dispus să-și trădeze partidul la modul ăla.

Hei, poate că s-a săturat să fie așezat pe un scaun mai mic și fără microfoane în față. Poate că n-are chef să părăsească scena politică cu o reputație jegoasă, să fie amintit în istorie ca sluga aia care a pus pixul pe OUG13. Poate că i-a încâlcit Dragnea firul la pescuit și s-a supărat că n-a putut să prindă pești.

În conferința de ieri a spus niște chestii cel puțin interesante, cum ar fi partea aia în care își acuză partidul de legături cu Rusia, știi tu, țara aia în care poți călca protestatari pe cap. Mai precis, una din măsurile neîndeplinite pentru care a fost criticat este strângerea relațiilor cu Rusia, la care Grindeanu a adăugat „îmi asum. Știam că România e în UE, iar UE a impus sancțiuni economice Rusiei. Poate ca dl Valcov și ceilalți știu altceva. Și de-asta trebuie să plec, probabil”. Oricum, după toată dăndănaia asta, e destul de clar că adunătura aia de miniștri au un singur scop, să-l lingă pe Dragnea chiar și cu riscul de a-și distruge definitiv imaginea. Olguța, Firea și restul de țațe pesediste sunt niște sateliți pe care-i dirijează Dragnea după cum bate vântul. Grindeanu, spre necazul lui Dragnea, nu are chef de matrapazlâcuri.

Repet, Grindeanu nu e un erou, e doar mai puțin toxic decât Dragnea și sateliții lui. Cea mai bună chestie care rezultă din tot tărăboiul ăsta este faptul că încep mai mulți să realizeze ce înseamnă PSD. Ai să zici că sunt naivă, dar am un exemplu concret. O rudă de-a mea este pesedistă dintotdeauna, membră TSD și foarte atașată de partid. Nu intr-un detalii despre ce a făcut partidul ăsta pentru ea și cât de mult evit partea aia din neam din motive politice. Dar, aseară, ruda respectivă a aplaudat tupeul lui Grindeanu, în timp ce condamna direcția în care conducerea și-a târât partidul.

Cum să zic, relatarea de mai sus nu e ceva important, dar pentru mine este o veste bună faptul că scandalul are un asemenea potențial. Non votanții PSD nu au așteptări, dar restul pot trage niște concluzii importante din tot tămbălăul ăsta. Probabil că prea puțin ca să facă o diferență, dar orice muie îndreptată spre Dragnea, oricât de mică ar fi, este bine venită.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *