1

Protestul mut din Sibiu are succes fix din cauza PSD-ului

În timp ce scriu textul ăsta, câteva zeci de oameni stau în fața sediului PSD Sibiu de mai bine de 40 de ore. Este un protest mut, un Sit In, adică protestatarii nu fac decât să stea. Au pancarte cu „Vă vedem”, au un proiector, scaune și haine groase pe ei. Atât, ăsta este tot protestul.

Dacă te uiți peste live-urile de pe pagina Vă vedem din Sibiu, care curg non stop, vei vedea că în tot acest timp s-au întâmplat următoarele:– a apărut o echipă de muncitori cu un exacavator care și-a făcut de lucru fix în zona aia – s-a stricat bariera de acces
– s-a anunțat un concurs de pictură pentru copii organizat de PSD Sibiu

Ieri, PSD Sibiu a dat un comunicat prin care cere intervenția jandarmilor, pentru că protestatarii „au ocupat abuziv zona pietonală”, „deranjează activitatea celor aflați în sediu”, „s-au racordat ilegal la rețeaua publică de electricitate”, „țin copii mici în frig” și alte asemenea. Protestatarii tac agresiv, gen. Tot pe pagina Vă vedem din Sibiu găsești și un drept la replică prin care se demontează toate aceste minciuni. Sigur, au venit jandarmi de o grămadă de ori și de fiecare dată au constatat că n-au cu ce să-i taxeze pe protestatari. Au fost și cei de la Electrica să verifice de unde au domne ăștia curent, însă sursa este contorizată și n-au avut cum s-o oprească.

Mă rog, ideea e că reacția PSD-ului e o dovadă de disperare ridicolă și au reușit să atragă și mai multă atenție asupra protestului. Efectiv s-au sabotat singuri. Aveau două variante mai bune prin care să gestioneze situația, dar au preferat să pesedească în stilul lor caracteristic.

Puteau ieși din sediu și să vorbească cu oamenii ăia care de două zile îngheață de frig din cauza lor. Nu contează că nu-s de acord cu poziția lor, puteau să fie deschiși la dialog, să încerce să pară măcar umani, că raționali oricum nu mai sunt de mult.

Dar nah, astea sunt pretenții exagerate. Cea mai bună variantă pentru PSD Sibiu era să-i ignore și să-și vadă de cafeluțe și solitaire. Sigur, protestatarii nu plecau nicăieri, dar prin reacția pasiv agresivă a partidului au convins și oameni din alte orașe să procedeze la fel. Au mințit cu nerușinare că nu se simt în siguranță într-un oraș european, pentru că niște oameni stau pe pietonală, lângă sediul lor. Uite asta este eterna problemă a PSD-ului, că în loc să pesedească în liniște, o ard isteric și provoacă pe toată lumea să se revolte, cu aroganța și tupeul lor. Nu pot decât să mă bucur, pentru că, în loc să intimideze, PSD a reușit să răspândească și mai tare protestul mut. Bravo, băieți!

One Comment

  1. Pai la nesimtirea lor tu la ce te astepti, sa ii primeasca cu flori pe manifestanti? Si-au vazut sacii in caruta, la revedere, restul pot sa se duca pe copca!! Atata pot! Din pacate au parte de multi sustinatori, lucru pe care eu nu reusesc sa il inteleg!

    0

    0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *