0

Ne complacem în PSD și sperăm să treacă de la sine

Au ieșit sute de mii de oameni în stradă din cauza OUG 13. Ordonanța respectivă a fost și este doar un mic detaliu într-un plan măreț al PSD-ului. Se știa de la bun început asta, iar ultimele noutăți pesediste au confirmat tot ce bănuiam cu toții. Problema e că albirea dosarelor unor penali a reușit să stoarcă nervii românilor până la refuz. Au fost săptămâni întregi în care fiecare dintre noi am stat cu ochii pe știri, pentru că n-avea nimeni certitudinea că pericolul a trecut.

Efectul ăsta de a fi mereu pe fază s-a cam consumat. Protestele au fost obositoare, atât fizic cât și psihic. Guvernul PSD ne-a adus pe toți într-un continuu scepticism, până când am început să ne pierdem interesul. Nu zic că, dintr-o dată, românului îi pasă mai puțin de halul în care PSD face legea, dar reacțiile sunt mult mai blânde.

Veștile sunt foarte proaste. Se vorbește de impozit pe venit global, revoluție fiscală cu 35.000 de consultanți plătiți în aur, naționalizarea pilonului de pensii private, atacuri pe față la UE, nebunia cu salariile bugetare și așa mai departe. Între timp, NN își ia amendă de 750.000 de lei, pentru că a îndrăznit să-și avertizeze clienții cu privire la niște discuții publice despre naționalizarea pensiilor. Este vorba de poliție politică pe față, o amendă dată de nervi și din răzbunare, fără a exista un temei legal.

Nu știu, poate am o percepție ciudată asupra acestor fapte, dar toate căcaturile astea adunate produc mai mult dezastru în țară decât OUG 13. Dragea e all in, gată să distrugă tot, ca să-și salveze pielea.

După un an de Cioloș, o ticăloșie pesedistă a venit ca o palmă care ne-a trezit pe toți. Acum, tot ce se întâmplă este ca un ecou la o idee nesimțită de acum câteva zile. Nu apuci să mesteci bine o informație, că guvernul îți mai bagă una de jale. Reacția publică față de planul PSD e moderată și mă așteptam la asta. Tot ce s-a întâmplat în contextul OUG 13 a dus la o stare generală de sictir. Oamenii sunt efectiv scârbiți de politică și tot ce înseamnă PSD, ALDE, PNL și chiar USR. Văd la mine, când dau scroll pe Facebook – citesc un titlu cu te miri ce mârșăvie pesedistă, înjur în gând și trec peste, pentru că nu mai am chef să mă enervez.

Lumea nu mai are chef de politică. Citim știrile în scârbă sau, în cel mai rău caz, le ignorăm. Și asta este nasol pentru noi și bine pentru ei. Poate că nu este un efect plănuit, dar este clar în avantajul lor să ne tocească nervii până când ajungem să ne complacem ispășiți în mizerie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *