0

Cristian Petrescu e eroul meu

Până de curând, nu pot să zic că am asistat la vreo campanie electorală, pentru alegerile locale, în adevăratul sens al cuvântului. În Sibiu era ales mereu Iohannis, fără ca acesta să depună ceva efort. Pur şi simplu se anunţa candidatura, apărea mutra lui pe câteva afişe şi aia era tot. Omul era ales by default şi nu am avut ocazia să urmăresc cum se desfăşoară o astfel de campanie. Că n-a fost cazul.
Recent, însă, mi-a atras atenţia cea mai genială şi, tot odată, cea mai cretină campanie electorală posibilă. De câteva zile mă uit la desfăşurarea evenimentelor ca la avioane. Îmi vine şi să aplaud în faţa unei asemenea minţi ciudate.

Evident, vorbesc de Cristian Petrescu, candidat pentru primăria sectorului trei. Mă rog, odată cu campania, a ales să se autointituleze “Cheamă-l pe Cristi” sau, prescurtat, Cristi. De ce? Pentru că glumele cu Cristi sunt cool şi toţi plebii se hlizesc ca nişte vite reduse de fiecare dată când cineva strigă “bă Cristi”. Trebuie să fii tare fraier să nu profiţi de o asemenea ocazie pentru nişte puncte în plus.

Eu nu ştiam absolut nimic despre acest individ, dar am aflat de el din cauza felului în care se promovează. Nu ştiu dacă este meritul lui sau are o echipa în spate care pândeşte cancerul viral de pe interneti, dar chestia e că a combinat cel puţin trei elemente, dintre care două foarte relevante. Sigur sunt mai multe şi-mi scapă mie.

Elementul cel mai evident, adică “Bă Cristi”

Începe frumos, subtil, cât să ai falsa impresie că e doar o altă glumă proastă cu Cristi. DAR NU. E chiar Cristian Petrescu care-şi prezintă priorităţile. Cum să nu apreciezi efortul? E atât de cringe, încât mi-a dat o lacrimă. Are de toate: o glumiţă virală, un personaj negativ, adică pe Negoiţă, un soundtrack din filmele horror din anii 80 şi un erou în cămaşă de culoarea cârpelor de vase.

Elementul subtil, de tip Ghostbusters şi reclame la instalatori                                                                             
12400536_942066369163871_3810502534642756631_n

Foto: Daniel Coman

 

 

 

 

 

Ghostbusters e mult spus. De fapt, de fiecare dată când mă uit la posterul ăsta, îmi cântă în cap melodia aia de la Parasinus.
Când simţi că iei foc şi febra-şi face loc, Parasinus îţi aduce VÂNĂTORII DE RĂCEALĂ! 
Aşa şi ăsta, cred că poate liniştit să-şi mobilizeze o echipă de pizde care să-i cânte acelaşi slogan de instalator care suferă de criza vârstei a mijlocii. Deşi, la cum se mişcă lucrurile, tind să cred că e în plan şi un cântecel.

Elementul fin, pe propriul site. Site care tot pică.

coelctiv

 

 

 

 

E atât de fin, încât îţi vine să crezi că e o simplă coincidenţă. Sus, în stânga e un “C” uşor modificat, dar care să reflecte , totuşi, logo-ul Colectiv. E atât de subtil şi bine plasat, încât nu poţi să te iei de om. Serios, gândeşte-te la Buşoi, candidat la primăria Bucureşti. Adică boul ăla care şi-a făcut un perete de fotografii de la Colectiv, ca să pară şi el om care suferă. Nah, mişcarea aia a fost de căcat, dar Cristi al nostru e un finuţ care nu se foloseşte de o tragedie pentru a aduna voturi. Nu, el se foloseşte de un “C” bine plasat.
Oricum, site-ul cheamalpecristi.ro e pe moarte, e mai mult căzut decât activ. Dar este fascinantă şi platforma respectivă. Arată ca un facebook programat de un autist. Dar hei, ai notificări, chat şi toate căcaturile necesare. Nu ştiu exact la ce ajută campania, dar oricum, bravo, bă, Cristi!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *