0

„Ăștia nu renunță la grațiere. Sunt șocat!”

Normal că nu au renunțat cu adevărat la planurile lor de a dezincriminaliza abuzul în serviciul, mita, corupția și alte chestii care definesc PSD-ul. În fond, nu au recunoscut niciodată că ar fi greșit undeva. Totul a fost o eroare de comunicare. Șase sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru că pesediștii sunt ineficienți în comunicare, nicidecum pentru că au vrut să-și albească dosarele.

Nu are rost să o luăm de la capăt cu discuțiile despre cât de căcănari sunt oamenii ăștia și care e planul lor. Nu s-a schimbat nimic de la OUG 13 până acum. Prioritățiile au rămas aceleași, condimentante cu câteva decizii la fel de proaste, gen dublarea salariilor pentru bugetari, pensii fără număr și alte giumbușlucuri care bagă plătitorii de taxe în căcat.

L-au pus pe cel mai libidinos om din partid să anunțe depunerea unui amendament prin care condamnații pentru luare și dare de mita, trafic de influență și abuz în serviciu pot fi grațiați. De fiecare dată când văd numele Șerban Nicolae într-un titlu, îmi crește tensiunea. Clar urmează o veste de căcat, un proiect de lege, un plan, ceva care să le bage mai mulți bani în buzunare. Cred că orice veste ar livra omul ăsta, fie ea una bună, tot te-ai enerva, pentru că omul arată ca o caricatură a politicianului corupt. E gălbejit, consumat, gușat, plin de cearcăne și pufos. Omul n-are nici măcar 50 de ani, dar arată de parcă se luptă de 70 de ani cu o boală. Apogeul carierei a fost atunci când Șerban Nicolae a ajuns să fie șoferul lui Voicu, evident, tot un condamnat penal. Nicolae are o datorie la stat de 250.000 de euro și visul lui umed este să trimită presa după gratii dacă vorbește despre dosarele de corupție. Mă rog, printre altele, mai crede și că blitzul telefoanelor consumă minutele din abonamente, dar trecem peste asta.

Poate că personajul ăsta nu este răul absolut, cel mai abject pesedist. Bine, în top probabil că e, dar și mutra lui de ghiolban îl ajută foarte mult. Dacă ar fi să faci o ecranizare cu politicieni corupți, nu cred că ai putea nimeri niște actori care să se potrivească cu subiectul mai mult decât o fac politicienii noștri. Ca să te sfideze și mai tare și să-ți fută toată ziua, Nicolae mai spune că „s-a lămurit cu reacția publică”, în sensul că nu crede că strada poate face mai mult decât să urle la o clădire goală și să facă coregrafii drăguțe. Până la urmă, săracii corupți stau câte trei în pat, în celule, în condiții de igrasie și igienă precară, adică fix cum stau și studenții în cămine. Ideal ar fi o pușcările personală cu piscină și masă de tenis, în Brazilia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *