9

Aș vrea să se interzică abțibildurile

Serios, le urăsc, pentru că singurul lor scop este să distrugă estetic produsul pe care sunt lipite. Nu știu dacă există un standard de calitate pentru chestia asta, dar mi-e cât se poate de clar că se folosesc cele mai de căcat stickere pentru a semnala ceva.

Mi-am luat o oalocratiță acum vreo două luni. Și cu aia m-am câcâit vreo juma de oră în magazin, pentru că cineva s-a gândit că e ok să vinzi capace de oală în toate dimensiunile posibile, în afară de alea care s-ar potrivi cu oalele de pe stoc. Așa că am cotrobăit prin tot raionul ca să găsesc o oală mică sau o cratiță mare și un capac din același soi. Ce se vindea direct cu capac, venea cu mânere de plastic, pentru că cine mai folosește cuptor, amdreptate? Mă rog, e o aventură oribilă să cauți recipiente direct în magazin, pentru că-s împrăștiate pe toate rafturile și niciodată acolo unde ar trebui să fie. Nu din vina angajaților neaparat, ci mai mult din cauza gospodinelor arogante care cred că e dreptul lor să scoată toate produsele din cutii și să le mute în pizda mă-sii. Pe principiul „să adune ei, că de-aia sunt plătiți”.

Așa. Abțibilduri, deci. Mi-am luat o mini oală cu capac, avea și vreo cinci abțibilduri lipite haotic pe ea. Pe fund, pe margine, în interior și două pe capac. Dacă știam că sunt lipite cu adezivul lui satana, îmi băgam picioarele în ea oală și acolo o lăsam.  Stickerele vieții nu se duc nici dacă le faci mătăni. Am încercat cu un uscător de păr, cu acetonă, cu o radieră, am lăsat și oala la înmuiat peste noapte. Adică am încercat toate variantele de pe wikihow și nu am făcut nimic. Bine, mint, am reușit să înlătur hârtia, dar mizeria aia de adeziv a rămas bine mersi și oala aia arată acum de zici ca au folosit-o două generații la prăjit ceapă cu unsoare.

M-am lovit de abțibilduri eterne toată viața mea, e ca un fel de blestem ciudat care nu-mi permite să dezlipesc chestii. M-a cam durut în cur, că, de regulă, erau pe produse de care scăpam repede, respectiv pe ambalaje. Dar oala asta s-a dus dracului. Bine, e perfect funcțională, dar mă sâcâie de mor faptul că arată atât de trist din cauza unui imebecil sadic căruia îi place să lipească chestii unde nu trebuie. Mă durea-n cur dacă oala se îndoia sau crăpa, dar uite că au trecut două luni și încă mă oftic pe niște stickere inutile. Aș vrea să-l întâlnesc pe cretinul ăla care s-a gândit să lipească abțibilduri direct pe oală și nu pe cutie. Aș vrea să-i ascult raționamentul și să încerc să-l înțeleg. Apoi l-aș pune să dezlipească toate stickerele pe care le-a lipit la viața lui. Cu unghia.

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *