0

Există un dispozitiv medical care tratează tusea tabacică și nu pricep de ce

Cred că ai șanse să găsești la farmacie câte o pastiluță pentru absolut orice moft. Hei, există ceva chiar și pentru cârcel. Știi tu, chestia aia enervantă care-ți trece în zece secunde fără să faci nimic, dar ia și înghite totuși ceva și pentru asta. Mă rog, după cum spuneam, ai parte de tratamente pentru orice și, de ceva vreme, mi-a sărit în ochi un produs care nu credeam că va ajunge vreodată pe piață.

Produsul se numește Fumarosept și vine sub forma unor comprimate care te scapă de tusea tabacică. Prezentarea care o găsești pe internet îți dă de înțeles că produsul a fost creat pentru cei care stau într-un mediu plin de fum, însă reclama de la televizor îi vizează direct pe fumători. Da, e puțin cam cinic să produci o asemenea chestie, dar pe de altă parte sunt ferm convinsă că se vinde. Gurile rele zic că încurajează fumatul, că practic scapi de un efect advers, însă un fumător o să fumeze oricum, cu sau fără pastiluțe de gât. Eu sunt un exemplu.

În schimb, produsul ăsta îmi amintește de un banc vechi: Poliţia rutieră la locul accidentului discutând despre importanţa purtării centurii de siguranţă:- Uitaţi-vă la acest om care nu a purtat centura: cap rupt, maţe pe parbriz, ochi în pomi, fără mâini… În schimb, uitaţi-vă la cel care a purtat centura… zici că-i viu!

Cam așa și cu dispozitivul care te scapă de tuse. Mi se pare incredibil de stupid să ajungi în stadiul în care tusea a devenit problematică dar, în loc să te lași de fumat, tu alegi să tratezi un efect advers. Hei, observ că-ți scuipi câte o bucățică de plămân de fiecare dată când tușești, nicio problemă, avem o pastiluță care nu mai permite plământului să ți se dezintegreze în gât. Se duce direct în stomac! Revoluționar! A, da, normal că din punct de vedere al sănătății nu te ajută absolut deloc, dar măcar scapi de un disconfort. Zici că ești viu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *