0

Cum să-ți faci propriul robot de aspirare, varianta low budget

Știi aspiratoarele alea rotunde care se deplasează singure prin casă și sug firimiturile și unghiile tăiate de pe jos. E visul umed al fiecărui leneș căruia îi cade din gură când mănâncă. Dar înțeleg că unii, poate, nu-și permit un robot de genul, tocmai de-aia vin cu o soluție revoluționară. Pe lângă faptul că este eficientă, mai e și distractivă. Doi în unu, cum vrei tu să-i spui.

Recunosc, nu a fost o invenție pe care am copt-o prea mult. Nici măcar nu știam că am nevoie de așa ceva în viața mea. Dar așa a fost chemarea, mi s-a arătat, a venit singură la picioarele de mele, ba chiar m-am împiedicat de soluție.

Pentru robotul de aspirare pentru săraci ai nevoie de fix două chestii pe care îmi place să cred că le are oricine în casă. Mai precis, ai nevoie de un lighean și o pisică. Cu căței n-am testat, dar ceva îmi spune că genul ăsta de combinație va rezulta în multe bucățele de plastic împrăștiate prin toată casa.

Ce faci cu un lighean și o pisică te întrebi? Simplu, pui ligheanul peste fiară și îți desfaci o bere. Mai departe, pisica va începe să se deplaseze cu tot cu lighean prin casă și va trage sub el fiecare obiect de dimensiuni mici peste care va da. Nu mă întreba de ce face asta, habar n-am, important e că trecut o săptămână și încă nu s-a plictisit.

Dar nu se sufocă pisica sub lighean? Nu, pentru că nu ești idiot să pui o ladă de lemn sau te miri ce cutie mai grea de un kilogram. Pui un lighean de plastic, usor de mișcat și ridicat.

Când știi că e momentul să scoți pisica de acolo? N-ai treabă, concentrează-te pe berea aia că va ieși singură și se va băga la loc fără pic de ajutor. Repet, ligheanul trebuie să fie ușor și pisica va ști că poate să scape de acolo oricând are chef.

Posibile probleme și efecte adverse? Absolut, dar nimic grav. S-ar putea ca animalul să confiște chestii pe care ai mai vrea să le folosești, gen un păpuc. O altă problemă e că ligheanul ăla nu mai este al tău și va trebui să duci puțină muncă de convingere cu pisica. Cu un pliculeț de mâncare o să ți-l dea înapoi pentru o oră – două.

Dar cât poate să și adune? Totuși, e o pisică. Cam atât:

Dacă zici că prada asta este mică și nu merită efortul, înseamnă că casa ta e mai dezordonată decât a mea și poate că ar fi totuși o idee mai bună să investești într-un aspirator real.

Ilustrație de Mark H. Evans via

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *