0

Veganii încă se folosesc de cele mai ridicole argumente

Discuțiile despre vegani sunt eterne, pentru că, să fim serioși, argumentele celor mai mulți care adoptă un asemenea stil de viață sunt stupide. Nu am vegani în anturaj, doar câțiva vegetarieni care n-au încercat să-mi dea peste mână când mâncam carne în fața lor. Oamenii ăștia sunt zen, dacă nu-i întrebi, nu vor simți nevoia să discute despre niște decizii personale și nici nu-ți vor împuia capul cu motivele lor. Le respect decizia și nu încerc să-i „ispitesc”, să-i tachinez cu pulpițe de pui și să fac glumițe nesărate. E ca și cum ai sufla fum spre un om care se chinuie să renunțe la fumat. Poate că n-are nici un efect asupra lor, dar tot e de prost gust.

Veganii fac fix chestia asta. N-o să reamintesc și eu cât de agasanți sunt prin faptul că-i atacă pe mâncătorii de carne, invadându-le spațiul cu poze gore și alte mizerii propagandistice. Dar, din când în când, îmi mai apare câte o discuție pe tema asta prin listă. În funcție de cât de ridicole sunt argumentele, fie mă amuz, fie mă enervez.

Azi citeam o părere de la o tipă care îi arată cu degetul pe cei care l-au aplaudat pe polițistul din Oradea. Știi tu, ăla care a oprit traficul ca să treacă o „coloană oficială” de rațe. Problema tipei este faptul că un vegetarian salveză o sută de animale anual, prin simplul fapt că nu le mănâncă. Cei care apreciază gestul polițistului o fac pentru că încearcă să-și rezolve conflictele interioare, gen să compenseze faptul că bagă cărniță în fiecare zi.

Argumentul ăsta este etern și este de o aroganță incredibilă. Plin de vegani și vegetarieni care atacă oameni care se consideră iubitori de animale, posesori de cățel, utilizatori banali care se amuză la poze cu pisici pe net și așa mai departe. Ceva, ceva, ești ipocrit, pentru că, în timp ce faci lugu-lugu la un cățel, nu știu câte vaci sunt sacrificate, deci clar ești un psihopat. Cum poți să declari că-ți pasă de animale, dacă tu mănânci mici de 1 mai, ha? Serios, veganii și vegetarienii nu-s în stare să-și impună punctul de vedere fără să o ardă agresiv și să te atace cu cele mai iraționale argumente. Pentru ei nu există jumătăți de măsură, nu se poate să-ți pese de animale, atâta timp cât tu mănânci șunculiță.

Repet, argumentele sunt dincolo de orice logică. Propaganda ăstora, aparent, este fix același lucru cu pozele cu grătare de pe internet. Omul, când pune o poză cu mâncare pe net, o face pentru că fie e mândru de rezultat, fie vrea să știe lumea că a ieșit la iarbă verde. Gratarele de pe net sunt la fel de propagandistice ca și selfie-urile de la botez. Le pui pe net că vrei atenție și e perfect ok. Veganii nu se limitează la poze cu rucola postate în spațiul lor, ci se încăpățânează să arunce cu căcat în tine și în friptura ta, pentru că ți-ai permis să consumi ce-a vrut mușchiul tău.

Există vegani și vegetarieni cu argumente ok, motiv pentru care îi pot respecta. Dar mi se pare de prost gust să faci shaming la oameni ce aplaudă un polițist, pentru că a ajutat niște rațe să treacă strada. Fac pariul că polițistul ăla mănâncă carne berechet, deci, după o asemenea logică, gestul lui a fost în zadar și oamenii îl apreciază degeabă. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *