12

V-a jucat un şovinist în ultimul hal

A fost nevoie de un filmuleţ trunchiat şi editat la modul nesimţit, ca să prosteşti o ţară întreagă. Totul pentru o legendă despre ungurii din secuime care nu vor să servească români de-al dracului. Povestea asta mi-a lăsat un gust amar şi mi-a demonstrat că poţi manipula pe oricine cu un căcat.

Plin internetul de pseudointelectuali care se bat cu pumnii în piept că fenomenul fake news este o problemă, pentru că oamenii sunt prea proşti să recunoască o sursă de căcat. Uită-te la mine ce inteligent sunt, uită-te cât de capabil sunt să recunosc un site obscur şi cum aleg eu să mă informez de unde trebuie. Apoi am văzut pe rând aceiaşi oameni cum au muşcat povestea cu “străin în ţara mea”, unul câte unul. Oameni pe care-i credeam mai ageri de atât, oameni pe care-i urmăream şi cu care credeam că pot rezona. Totul până la unguri, am dreptate?

Acum, când toate detaliile au ieşit la suprafaţă, geniile ăstea se fac că plouă, tac şi speră să treacă dracului subiectul, până uită internetul cât de imbecili au fost.

Am scris de la bun început că totul e o făcătură şi că e posibil ca filmaciul să se fi prezentat înainte de program. Mi-am asumat reacţiile, chiar şi mizeria aia de articol despre comisarul care a fost şi el refuzat în acelaşi loc. Mi-am spus pe moment că plm, asta e, poate că m-am pripit. Apoi am remarcat că toate site-urile de ştiri au preluat cu copy paste ştirea de pe acelaşi site obscur, cu tot un cu un typo. Site-uri care se laudă cu calitatea lor, dar fără să corecteze un căcat de typo, să nu mai zic de verificarea informaţiei de acolo. Au citat o prostie şi lumea a înghiţit-o. N-a mai contat că, la scurt timp după, cei de la Adevărul au contactat instituţia şi au venit cu un update real, pentru că bomba era deja plantată.

Între timp s-a aflat toată povestea, că ăla n-a fost refuzat şi că amenda s-a dat pentru că vânzătoarea nu ştia română. A apărut şi declaraţia oficială de la Kaufland, unde se preciza că filmaciul a venit de trei ori la grill, înainte de program, unde i s-a comunicat de ce nu poate fi servit încă, dar şovinistul vieţii a editat totul ca să rezulte un căcat. Toate informaţiile astea sunt la dispoziţia tuturor, dar marii elitişti ai internetului aleg să le ignore, pentru că “ungurii sunt muişti şi asta e ţara noastră”. Până şi Nelson Mondialu a înţeles că e o făcătură, iar geniile internetului nu-s în stare să recunoască o poveste fabricată.

Ce a ieşit din toată mizeria asta? Un event pe Facebook în care câteva mii de tâmpiţi îşi făceau planuri cu topoare, bâte şi alte obiecte de genul cu care să bată unguri. O glumiţă de căcat care, deşi nu se va concretiza, tot a reuşit să crească o ură inutilă în rândul românilor. Trist, bă. Mi-e scârbă de cum a evoluat povestea. Mi-e scârbă de toţi care au înghiţit filmarea aia ca pe o pastilă de adevăr şi au alimentat o asemenea ură. Mi-e scârbă să mă uit pe pagina Kaufland în comentarii, unde toţi reduşii îşi varsă nervii pe nişte oameni pe care nu i-au întâlnit în viaţa lor. Ruşină, bă, distruşilor.

12 Comments

 1. ba prostule care esti prost,mai tarziu s au dus cei de la opc si au vorbit in romana si nu au fost serviti.mai uita te in plm la televizor,mai lasa netul

  1

  8
  • În text găseşti un link spre Adevărul unde e explicat clar ce a făcut opc-ul acolo. NU AU FOST REFUZAŢI. Comentariul tău confirmă tot ce am scris, oaio

   La finalul acestei vizite de lucru, din data de 01.09.2017, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Miercurea Ciuc au acordat o sancţiune în suma de 10.000 lei, conform procesului verbal nr. 0844623 din 01.09.2017. Procesul verbal specifică foarte clar faptul că amenda a fost dată în baza materialului video din data de 31.08.2017 care circulă pe internet şi nu are la bază un alt incident similar petrecut în ziua vizitei A.N.P.C. la unitatea Grill Kaufland. Referitor la informaţia apăruta pe diverse canale media cu privire la o amendă acordată Kaufland Romania în anul 2015 pentru „reclame şi pliante realizate exclusiv in limba maghiară”, menţionăm ca această amendă nu există“.

   7

   1
   • a fost si un interviu pe toate posturile de stiri in care cei de la opc au spus exact ce am spus eu.sau poate s a dat cineva drept angajat opc si a zis sa dea si el niste interviuri.am si eu o o intrebare pentru tine.cand esti prost unde te doare?

    1

    6
    • Nu o să continui să mă cert cu unul care nu știe să recunoască o știre fake. Sictir, oaio

     3

     0
     • da te n cacat de infect.iti spun pe limba ta sa intelegi,apropo,stirea era de pe digi24

      0

      2
     • acum am vazut ca esti fata/femeie,asa ca imi cer scuze pentru jignire…plm,am crezut ca esti barbat :))

      0

      2
     • Digi a luat din același loc. Mediafax la fel. Nu-ți cere scuze, că suntem pe internet și ne permitem să ne pulim

      3

      0
     • oricum totul este o minciuna si o hotie in tara asta…

      0

      2
 2. Mi-am dat seama imediat de cand am vazut cine a facut mizeria aia de clip.Nici nu a fost nevoie sa ma uit la clip.
  ps:intamplator o pasarica mi-a transmis ca tot intamplator datele filmaciului de contact au fost trimise din greseala la K. 😀

  5

  0
  • Am aflat între timp cine e tipul și ce istoric are. Sinistru, dar nu intentionez să continui pe firul ăsta, pentru că nu-s adepta witch hunting-ului. Dar da, sinistru om.

   3

   1
 3. Comisariatul Regional Braşov al ANPC s-a autosesizat în urma apariţiei pe reţelele de socializare a unui filmuleţ postat de un bărbat care susţine că a fost refuzat de o vânzătoare la Odorheiu Secuiesc, pentru că nu vorbea limba maghiară.

  ”După apariţia în mediul online a respectivului filmuleţ, comisarii OPC au fost în control şi au avut parte de acelaşi tratament. Au cerut produse în limba română şi nu au fost serviţi. Pentru această abatere, agentul economic a fost sancţionat astăzi (vineri – n.r.) cu suma de 10.000 de lei. Din păcate, nu este un caz singular şi au fost constatate astfel de abateri la mai mulţi agenţi economici din această zonă”, a spus comisarul-şef Sorin Susanu pentru MEDIAFAX.

  1

  5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *