0

Toată lumea are dreptate în ceea ce privește tragedia din Retezat. Vă puteți opri

Subiectul ăsta a reușit să atingă o grămadă de corzi sensibile. Pe de-o parte îi avem pe cei care îi critică aspru pe părinții celor doi copii decedați, iar pe de altă parte îi avem pe cei care spun că ar trebui să fim mai umili și să-i lăsăm în pace pe părinți, că oricum sunt destul de necăjiți. Ar mai fi și cei care au habar despre ce vorbesc, adică oameni care au fost pe munte cu alt scop decât friptul grătarelor, numai că-s prea puțini ca să-i bage cineva în seamă.

Dacă ești de acord cu una din taberele respective, o să-ți iei o ploaie de înjurături, pentru că ți-ai permis să gândești așa. N-am văzut o discuție civilizată pe subiectul asta până acum. Parcă-s toți mai agresivi decât în cazul lui Năstase. Nici nu mai discut de faptul că unii habar n-au despre ce vorbesc, oameni fără copii, oameni care n-au făcut un pas în natură, oameni care au păreri doar de dragul de a le avea.

Probabil că nici una din abordările astea nu este greșită. Da, părinții sunt de vină că au ignorat niște avertismente clare și și-au împins copiii spre tragedie. Înțeleg că e vorba de sportivi de performanță care trebuiau să se antreneze în condiții extreme. Dar, dacă chiar ai nevoie de cineva pe care să dai vina, probabil că părinții sunt cei mai indicați. Și da, frumos ar fi să-i lași în supărarea lor și să nu mai tot faci pe ofensatul pe internet. Nu că ar sta părinții să citească păreri pe Facebook, dar oamenii ăia oricum suferă și se învinovățesc, cu sau fără haterelile noastre. Vor fi trași la răspundere, poate vor plăti mai mult decât cu o conștință încărcată, dar faptul că tu te încrunți pe internet nu va influența cu nimic o asemenea decizie.

Sigur, altul va zice că e nevoie de părerile astea pe tot internetul, pentru că e o formă de conștientizare și lumea trebuie să știe ce se întâmplă dacă te duci pe munte pe un traseu de vară, când e risc maxim de avalanșă. Toată lumea știe chestia asta, nu e mare filosofie. Ăia care aleg să ignore avertismentele sunt fie cretini incurabili, fie sportivi de performanță care caută condiții extreme, adică fix genul de oameni pe care nu-i poate convinge nimeni să stea pe curul lor.

Toată lumea are dreptate, indiferent de cum privește situația. Or fi părerile diferite, dar nu-s opuse. Nu e nevoie să te iei în gură cu toată lumea, că oricum e un subiect delicat pe care nu-l înțelegi cu adevărat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *