2

Sunt un „fucking” cetățean al României și refuz să mă supun legilor care nu-mi plac

A trecut ceva vreme de la un scandal în plină stradă cu „cetățeni cu drepturi” vs. poliție. Ba chiar îmi era dor. Uite că s-a întâmplat la Iași de curând și reacțiile au fost pe măsură. Se pare că niște unii au ținut o piesă de teatru în aer liber, o piesă care avea și înjurături printre altele. Pentru că asta înseamnă artă în spectacolele postmoderniste, incultule. Mă rog, cum era de așteptat, au fost oameni pe acolo care nu s-au simțit culturalizați de înjurăturile actorilor respectivi, așa că s-au plâns la jandarmi, care au și intervenit.

De aici, totul a degenerat într-un circ inutil și puțin spus penibil. Un jandarm a încercat să-i legitimeze pe actori și toți s-au trezit că-s ofensați și neîndreptățiți. O muiere isterică stă și țipă neîntrerupt și se dă drept avocată. Altul se legitimează cu numele personajului pe care l-a jucat în piesa de teatru, pentru că el n-a fost, de fapt, prezent acolo. O altă muiere țipă și gesticulează ca o autistă, altul face o aroganță și zice că vrea să se autodenunțe pentru că s-a uitat la piesă, altă pizdă țipă. Și tot așa. 

Sigur, nimeni nu are pic de logică și coerență când discută cu jandarmul, dar acesta are o răbdare incredibilă. Avea toate motivele să urle „da tăceți în pula mea din gură odată” și să aplice câte-un dos de palmă peste dinții lor, în schimb a ales să fie civilizat și să-i roage pe oameni să-l lase să termine de vorbit. Sigur, nu s-a întâmplat asta, a fost luat peste picior, pentru că suntem cetățeni cu drepturi și o ardem prea meta ca să ne supunem unei legi. Ba chiar a încercat unul să-l tragă și de uniformă, că sigur asta-i cea mai eficientă metodă să te impui în fața legii. 

În mod ironic, una din muieri se plânge jandarmului că de-asta Moldova este „curul țării”, fix pentru că nu-i lasă jandarmii să joace o piesă de teatru care strică liniștea trecătorilor și a copiilor mici care n-au de ce să-i audă pe unii cum înjură în numele artei. Haha, nu. Sunteți curul țării, pentru că vă comportați ca niște găini isterice atunci când un om al legii încearcă să-și facă meseria și pentru că aveți impresia că vi se cuvine tot, doar pentru că ați jucat într-o piesă de teatru. E de-a dreptul ridicol cum au crezut ei că dacă împachetează niște înjurături într-o piesă de teatru, automat nu o să se arate nimeni deranjat de limbajul lor pe stradă. 

Oricum, finalul este superb. Una din vitele alea isterice bagă eterna placă cu „sunt un FUCKING cetățean al României” și jandarmul o poftește să vorbească în limba română. De notat toate clișeele care fac genul ăsta de scene perfecte: nu vreau să mă legitimez, nu mi se pare corect, sunt ofensată ca om iubitor al culturii, numai în România se putea întâmpla așa ceva, sunt cetățean cu drepturi, nu am de ce să mă legitimez, dumneata nu știi legea, stați că vă citesc din legile de pe telefon, tot nu vreau să mă legitimez.

2 Comments

  1. Jandarmul are tata rabdare, iar finalul, in care ii spune sa vorbeasca limba romana, sublim!

    0

    0
  2. Că bine zici. Actori atât de imbecili, nu mi-a fost dat să văd niciodată. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, nici măcar nu sunt actori. Sunt mai degrabă niște cocalari, care vor să fie luați drept actori.

    0

    0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *