0

Sexul e mai nașpa decât violența și încă nu poți schimba asta

Referendumul Coaliției pentru Familie va avea loc și sunt destul de convinsă că rezultat va fi nasol. Nu-mi fac speranțe că oamenii vor vota împotriva modificării constituției. Sunt mai mulți homofobi în jurul tău decât crezi, oameni care se ascund în jurul ideii că „nu mă interesează ce fac acasă, dar să nu-i văd eu”. E modul lor de a rămâne neutri și de a evita discuțiile în care lumea le bate obrazul că-și muiști, deși s-au hotărât de mult pe ce parte a baricadei sunt.

Chestia asta nu are o legătură cu comunitatea LGBT în mod special, la fel cum nici Coaliția pentru Familie nu este o organizație formată strict împotriva homosexualilor. Scopul coaliției este să păstreze anumite valori învechite și greșite, dar tradiționale, pentru că încep să fie tot mai depășite în zilele noastre. Religia își pierde din influeță și Biserica scade în popularitate, internetul e ieftin spre moca și tineretul începe să decidă singur cum să gândească chestii care de obicei ți le bagă alții pe gât.

Totul are legătură cu felul în care oamenii percep sexul, un act firesc și natural, dar totuși demonizat de religie și alți conservatori. Toți cei care susțin ora de religie obligatorie în școli, musai ortodoxă – că restul îs cancer, sunt aceiași care se opun sexului înainte de căsătorie, comunității LGBT și tuturor poziților care nu-s misionarul. Într-o oarecare măsură, chestia asta se întâmplă peste tot în lume. Bine, noi tot la coada vacii sunte oricum, alături de polonezii care au vrut să interzică complet avortul și alte țărișoare din estul Europei. În rest e cât se poate de banal ca sexul să fie considerat păcătos, chestia aia dezgustătoare pe care adulții o fac în intimitatea lor și despre care nu vorbesc, că e rușinos și neortodox.

La Americani, de exemplu, se vede proletarismul și obsesia asta cu cât de nașpa e sexul în modul după care sunt etichetate filmele. Ei au o instituție (MPAA) care decide cât de adecvat este un film pentru anumite segmente de public, adică dacă e ok pentru minori sau nu. Instituția este foarte controversată, pentru că filmele super violente, cu crime, droguri și arme sunt considerate mai potrivite pentru copii, decât cele care-ți arată oameni dezbrăcați. Nu mă refer aici la căcaturi gen 50 Shades of Gray sau alte porneturi mediocre, ci la o țâță, un cur, nuditate fără conotație sexuală sau oameni care fac sex sub pătură. Există un documentar drăguț despre chestia asta (This film is not rated yet) pe care îl recomand. Se presupune că copiii, în special adolescenții, imită chestii, numai că părinții nu se așteaptă ca odraslele lor să reproducă violența de la TV, sunt mai mult șanse să facă sex.

În România se merge pe același principiu. Adolescenții vor să-și înmoaie rușinea, punct. Religia nu permite chestia asta, nu înainte de căsătorie. Toți conservatorii trăiesc cu impresia că dacă un adolescent începe să fută, va deveni un homalău degenerat. Fetele clar ajung curve și de-aia merită viol pe stradă, pentru că poartă fuste scurte, în loc să stea acoperite, cu capul aplecat și cu picioarele adunate până la măritiș. Normal că nu vor educație sexuală în școli. Un astfel de curs, oricum l-ai preda, va da de înțeles tinerilor CĂ POT FACE SEX, le-ar da idei și i-ar face să poftească mai mult decât oricum fac. Pentru ei nu are logică faptul că tinerii oricum vor face sexică, cu sau fără educație, și e mai bine să știe cum să se protejeze de bube pe penis și plozi nedoriți.

Glumițele cu familia tradițională în care violența e la ordinea zilei și femeia e sclavă nu-s chiar atât de exagerate. Normal că nimeni nu aprobă să-ți bați nevasta cu scaunul în numele religiei, atitudinea nu este neaparat o generalitate. Dar se întâmplă și conservatorii aprobă, pentru că alternativa înseamnă destrăbălare și curveală. Nu e nimic gri, sunt doar două extreme din care românul este nevoit să aleagă. La referendum nu se poate vota ceva care să mulțumească pe toată lumea, să nu fie nimeni discriminat sau dezamăgit. Vor vota unii împotriva altora, deși o singură tabără are de pierdut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *