0

În Germania s-a legalizat căsătoria între cuplurile de același sex, dar vestea e alta

Spre disperarea homofobilor, Germania a făcut și ea pasul ăsta cu căsătoria gay. Dar cel mai interesant lucru din decizia asta istorică e poziția Angelei Merkel, o poziție care ar trebui să fie un exemplu pentru toată lumea și pe care nu cred că am întâlnit-o la noi.

Angela Merkel  este creștin conservatoare și, implicit, împotriva căsătoriei între cuplurile de același sex. A votat împotriva legii și a explicat că asta este părerea ei personală. Cu toate acestea, legea asta a fost posibilă datorită ei, pentru că a înțeles că supunerea deciziei la vot va duce la o „pace socială”. Deși căsătoriile gay erau un fel de „deal breaker” pentru partidul ei, a permis totuși o dezbatere și un vot. În sensul că a pus nevoile poporului mai presus de convingerile ei. A înțeles că este vorba despre drepturile omului și a considerat că părerile ei personale nu ar trebui să le definească. Nu s-a răzgândit de ochii lumii, nu și-a încălcat convingerile, dar nici nu le-a impus cu forța.

La noi, în schimb, un partid întreg se duce dracului din cauza că liderul său nu vrea să adopte o poziție. O poziție care, din păcate, nu schimbă oricum cu nimic situația comunității LGBT, dar totuși un adevărat deal breaker, pentru că Nicușor Dan este egoist, își ia jucăriile și se cară dacă nu-i cânți cum vrea. Dar ăsta e doar un exemplu, pentru că toate deciziile din țara asta se iau în același mod greșit. Se face politică în funcție de convingeri religioase, nevoi  și păreri personale, în timp ce poporul asistă neputincios. Nu, referendumul Coaliției pentru Familie nu este același lucru cu votul recent din Germania, pentru că îngrădirea drepturilor unei minorități nu se decide printr-o asemenea inițiativă. De fapt, într-o lume ideală, pur și simplu nu s-ar discutat despre tăiarea drepturilor benigne, pentru că așa le dictează conștiința unora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *