0

E mai simplu să inventezi o problemă, decât să te ocupi de chestii reale

Am tot evitat subiectul cu balena albastră, în speranța că, dacă-l ignor, o să treacă de la sine. Dar nu, normal că nu putem trece odată peste un neadevăr atât de penibil, încât nici la categoria „legendă urbană” nu-l poți trece. A muls presa de calitate subiectul până la epuizare, apoi au au încercat să-i pună capăt cu o ultimă știre care-ți demonstrează cât căcat au mâncat pentru rating.

Numai bine că, între timp, tot mai mulți se agață de balena pulii, că e rost de ciupeală și puncte de popularitate. S-au potolit pretinșii jurnaliști și acum se bagă pe felie Firea și SRI. Probabil că nici ei nu cred în vrăjeala asta, dar e ușor să bagi panica în adulți și să-i faci să creadă că există o amenințare reală. Dar fiți fără griji, că statul se implică și eroina de Firea îți veghează copiii.

Uite de-aia nu se vor obișnui niciodată adulții că tehnologia este parte din viața noastră. De-aia se isterizează toți că există Pokemon Go și internet, pentru că niște imbecili obsedați de rating exploatează orice bau-bau inventat din online.

Realizez acum că nu va muri niciodată acest subiect. Poate că, mai încolo, nu o să-i mai zică balena albastră, ci alt nume inventat pentru un fenomen pe care înapoiații nu-l înțeleg. Dacă într-o familie predomină violența și alcoolul, copilul o dă în depresie din cauza calculatorului, de fapt. Normal, că e mai simplu să dai vina pe ceva ce nu înțelegi cu adevărat, decât să recunoști că ești un căcat cu ochi care își traumatizează odraslele.

În loc să previi și să cauți soluții pentru niște probleme reale care fut viitorul copiiilor, mai bine te lupți cu fenomene inexistente, ca să pară că ești ocupat și te implici. Fix ca colegii tăi de la serviciu care nu fac nimic opt ore pe zi, dar se prefec agitați de ochii șefului. Dar e ok, Firea and co. se implică în stoparea unicornilor. Dacă au existat până acum copii care nu au auzit de balena albastră, nu-i nimic, vine primărița personal să le povestească. Ce se poate întâmpla când îi spui unui copil să nu mai stea pe net că moare? Absolut nimic, doar îl faci să-și dorească și mai mult s-o facă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *