0

Am citit și eu Arhanghelul Raul!

Pe Ovidiu Eftimie probil că-l știți fie de pe blogul lui, fie de pe Times New Roman. Ideea e că a scos de curând o carte care s-a vândut atât de bine, încât se mai face un tiraj. Intenția mea a fost să comand Arhanghelul Raul mult mai repede de atât și m-am gândit că aș putea să iau mai multe cărți cu ocazia asta. Serios, a trecut ceva vreme de la ultima carte achiziționată și speram să profit de ocazie. Mă rog, m-am tot fâstâcit cu coșul ăla de cumpărături, până am ajuns s-o comand la limita epuizării stocului. Până la urmă am comandat doar Arhanghelul Raul care a și ajuns ieri. 

Cum astăzi urmează să merg cu autocarul spre Sibiu, m-am gândit s-o citesc pe drum. Am făcut ce am făcut și ieri seară am și terminat-o. Am deschis-o cu gândul „hei, citesc doar un capitol, să-mi fac o idee”, numai că m-am tot lungit, până am rămas fără pagini.

Și acum să trec la cartea propriu-zisă. Recunosc, literatura nu este punctul meu forte, deci acest semi review nu va fi unul extraordinar. Atâta pot.

Arhanghelul Raul este un SF românesc care combină genul de elemente care n-aș fi crezut că se potrivesc. Avem apocalipsă, demoni, arhangheli, satane și alte chestii care-s „tot un drac”, trenuri, nași, călătorii în timp și câteva blide de ciorbă. Pe cât de ciudat sună, povestea este chiar mișto și completată cu un umor fin și natural. Glumele nu sunt forțate și puse acolo doar pentru a stârni râsul. Din contră, sunt cât se poate de firești.

Acțiunea este suficient de închegată  cât să te facă să mai citești încă un capitol. Cu cât aprofundezi mai mult povestea, cu atât începi să uiți de absurdul situației. Acțiunea nu-ți dă de gândit prea mult și nu te forțează să-ți pui semne de întrebare despre sensul vieții, însă e captivantă și te face să rămâi prins în ea. Lectura nu e greoaie și încărcată de detalii care să lungească inutil povestea, iar fiecare descriere, dialog și personaj își au rostul. Pot spune că m-am relaxat citind-o și urmează să o pasez și lui tata. 

Cartea o poți comanda de la Nemira.ro și Libris.ro. Și, în cazul în care te întrebai, nu trebuie să fii un pasionat la SF-ului ca să guști Arhanghelul Raul. Nu este o carte de nișă care să prindă doar la un anumit tip ce public. Probabil că dacă acțiunea avea loc în afara teritoriului românesc, hazul se pierdea de mult. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *