0

Articolul ăla despre un lăbar de pe internet a scos la iveală o altă formă de ipocrizie

M-am tot gândit dacă scriu ceva despre pseudo-articolul de pe Casa Jurnalistului. Subiectul este destul de delicat și oricum l-ai lua, cineva o să se supere. Au trecut două zile de la publicare și shitstorm-ul de pe internet nu a dispărut. Înțeleg ce au vrut să facă cu articolul respectiv și care a fost miza. S-a vrut a fi încă o perspectivă a problemei cu balena, adică ce se întâmplă când mediatizezi prea mult o știre falsă și cam care ar fi consecințele. Problema e că a ieșit un articol despre un lăbar generic. Îs mulți ca el, nu e ceva nou. Cu sau fără balenă, oportuniști de-ăștia care profită de naivitatea unor copile teribiliste sunt pe tot internetul.

Articolul a vrut să șocheze, să arate o extremă la care nu s-au gândit cei responsabili de promovarea unui joc care nu există. N-a ieșit ce trebuie. Nici n-ai cum să ajungi acolo cu un articol care cuprinde numai screenshot-uri cu o discuție de pe internet. Nu că n-are credibilitate, dar pur și simplu nu reprezintă un material jurnalistic pe care să-l iei în serios, oricât de șocant ar fi.

N-are rost să discut acum despre pedofilie și despre un dezaxat care te miri prin ce a trecut de a ajuns în halul ăla. Dar am constatat un nou nivel de ipocrizie în rândul românilor cu păreri. De o grămadă de vreme se discută despre comunitatea LGBT, despre toleranță și drepturi egale pentru toți. Și, totuși, e plin de turbați care fac spume la gură când aud cuvântul gay și urlă că oamenii ăștia distrug valorile creștine și ne dau societatea peste cap. Jigniri gratuite de fiecare dată când au ocazia, amenințări și alte forme de ură viscerală față de niște oameni cu care n-au avut niciodată contact.

Apoi apare un caz cu un lăbar pedofil și nimănui nu-i pasă. Câțiva șocați de „gusturile” individului, încă câțiva cărora li s-a făcut milă de om și cam atât. Subiectul e ca și mort. Există molestatori în țară, auzi de ei în fiecare zi la știrile de la ora 5. Dar existența lor e ignorată complet de creștinii care se respectă, pentru că pe ei îi fute grija de cum și-o trag doi bărbați în intimitatea lor.

Nu zic că o reacție mai vocală din partea lor ar ajuta la oprirea unor oameni care într-adevăr reprezintă un pericol real. Dar ignoranța lor spune multe despre ei. E ironic cum comunitatea LGBT este poftită să ardă pe rug, iar pentru violatori și molestatori zărești vag câte un „Doamne ferește!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *