0

Iphone nou, aceeași labă-n cerc

În fiecare an, mi se umple feed-ul de oameni care au păreri despre noul Iphone anunțat. Aceleași păreri tâmpite și scoase din puțul gândirii, de către tot felul de prețioși care se ating pe sfârcuri că nu-s fani Apple. Și apoi apar articole scrise de oameni care explică de ce Iphone e mișto și articole scrise de oameni care explică de ce Apple suge.

Și lumea dă share ca să-și valideze punctul de vedere față de un căcat de telefon care nu înseamnă nimic. E un telefon, îți place – îl iei, nu-ți place – click dreapta delete.

Dar nu mai pot cu aroganții ăștia care vorbesc cu un aer de superioritate an de an, despre cum sunt ei speciali că nu bagă peste o mie de euro într-un telefon. Ești prost? E un telefon, vorbești la el, faci o poza și postezi pe Facebook despre ce proști sunt fraierii care își cumpără chestii scumpe. 

Citește această cugetare depășită fără să-ți dai ochii peste cap. Anul 2017 și oamenii încă cred că fuți cu un telefon sau că se uită un chelner cu scârbă la tine pentru că n-ai telefon scump. De unde au apărut ideile astea cretine? Prin ce cercuri de tâmpiți se învârt oamenii ăștia de ajung la concluzia că așa funcționează societatea?

În ziua de azi, toate telefoanele sunt nesimțit de scumpe. Toate sunt smartphones, toate arată mișto, toate se mișcă bine și toată arată aproximativ la fel. Și încă ceva, toată lumea deține unul. Nu atragi atenția cu un Iphone de ultimă generație care arată fix la fel cu unul vechi de trei ani. Nu atragi atenția cu niciun smartphone, pentru că e identic cu unul la jumătate de preț.

Nu te judecă nici dracul pentru câți bani ai băgat un telefon, pentru că au trecut vremurile în care era super rar să vezi pe masă un smartphone. Dar e mai interesant să bați câmpii pe Facebook cu texte de-astea despre cât de fraieri sunt oamenii care cumpără căcaturi la suprapreț și varsă un salariu întreg pe un gadget pe care-l folosești ore-ntregi, în fiecare zi. Hei, ghici ce, toată lumea face asta și nimănui nu-i pasă de părerea ta de ipocrit care deține un telefon care a fost, la un moment dat, la fel de scump.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *