0

Despre Crăciunul interzis şi jurnalişti incompetenţi

B1 mănâncă căcat cu un articol care vrea să atraga atenţia că, vezi doamne, Crăciunul devine sărbătoare interzisă în ţările creştine. Principalele idei sunt extrase dintr-un text scris de Traian Ungureanu, care este mai mult o înşiruire de păreri, nu neaparat proaste, dar, totuşi, păreri. Ulterior, articolul a fost preluat şi de alte publicaţii. Nu ştiu exact dacă B1 au fost primii care au călcat pe bec, dar o să vorbesc mai mult despre ei. Napocanews, Expunere sau mai ştiu eu ce mizerie de site-uri propagandistice chiar nu contează, că nu mă aşteptam la altceva din partea lor.

Toată realitatea asta cu Crăciunul interzis pleacă de la un plan de zece puncte, elaborat de Universitatea din Tennessee şi, mai departe, se dezbate subiectul ca atare. Bun, trecând peste asta, se pune accent pe faptul că târgul de Crăciun din Bruxelles este, mai nou, redenumit în “Plăcerile Iernii”. Acest detaliu a fost preluat de B1, alături de alte câteva tâmpenii înşirate, aşa, ca să câştige ceva relevanţă cu textul.

Printre respectivele aberaţii înşirate, se menţionează că Parlamentul European a tipărit felicitări cu urarea “Felicitări de Sezon”, în loc de “Crăciun Fericit”. Eu nu am găsit o sursă pentru informaţia asta, în afară de textul lui Ungureanu. Deci, trebuie să-l credem pe cuvânt, doar e europarlamentar. Mă rog, mai este amintit faptul că, în ţările arabe, Crăciunul este interzis în toate formele sale şi cei care-l sărbătoresc pot primi ani de puşcărie. Foarte relevantă informaţia, CHIAR NU ŞTIAM ŞI NU MĂ AŞTEPTAM. Adică plm, vorbeşti de nişte ţări care n-au de ce să sărbătorească Crăciunul, de parcă ar conta în acest context.

Dar să revin la ideea cu ţârgul de Crăciun din Bruxelles. Toate publicaţiile care au preluat ideile lui Ungureanu lasă de înţeles că târgul respectiv a fost redenumit acum, din cauza refugiaţilor şi aşa mai departe. Târgul respectiv se numeşte aşa din 2012, numai zic. Dar hei, hai să preluăm chestii ieşite din context, ca să prostim pulimea pentru ceva trafic în plus. Prima dată, am aflat de aceste articole de la taică-mio, care a venit şocat la mine să-mi zică “că ui ce au zis ăstia” , că multiculturalism şi alte fenomene absurde. Eu am rămas mirată că nu am auzit de aşaceva, având în vedere că e genul de ştire care s-ar viraliza instant. M-am lămurit. Crăciunul nu este interzis în ţările creştine, dar ar trebui interzis jurnalismul practicat de incompetenţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *