0

De ce propaganda prinde cel mai bine la gospodine

Am în listă câteva casnice de-astea banale, tipe care au plodit cel puțin o dată, până la vârsta de 25 de ani. Foste colege de liceu, vecine sau alte cunoștințe pe care toată lumea le ține prin lista de prieteni în scârbă. Cu multe n-am mai schimbat o vorbă de ani de zile, dar știu sigur că felul lor de a gândi a rămas sub mediocru.

Prin liceu nu se remarcau cu nimic, nu erau nici prea populare, nici prea dubioase. Erau așa, la limita normalului, treceau prin viață pe pilot automat. Toceau lecțiile, luau o notă bunicică la bac și urmau o facultate de-asta generică, de tip marketing. În maxim doi ani se prind că nu pot profesa în domeniul respectiv, așa că se agață de un trântor de-ăsta mai realizat, se căsătoresc rapid și trântesc primul copil.

Normal, mai departe urmează clasicele clișee de tânără mămică, poze cu burta, copilul, buchete de flori și articole care le învață să se simtă speciale pentru că au născut. De aici până la site-uri cu fake news nu mai e mult.

Toate muierile de genul ăsta pe care le am în listă au ajuns, mai devreme sau mai târziu, la site-urile respective. O am pe una, era slăbuță și drăguță acum vreo trei ani. Nu era neaparat proastă, dar era deconectată total de realitate, fără habar de politică, taxe și alte chestii de adult, pentru că n-avea nevoie de atâtea informații. Între timp s-a măritat și s-a făcut cât o vacă, pentru că de ce să se mai îngrijească dacă și-a găsit prostul. A renunțat la job și a produs un copil. În momentul de față spamează internetul cu texte anti-vaccin și horoscop.

Genul ăsta de muieri trec prin viață fără o perspectivă anume. Li se spune ce să facă, cum să învețe, ce să lucreze și, mai ales, că trebuie să se mărite și să facă copii. Odată ce o fac, își schimbă mediul, se mută la casă nouă și încep să dea piept cu realitatea. După ce apare primul copil, de voie – de nevoie, stau cel mai mult tip pe acasă. Asta înseamnă mult timp liber și internet la discreție.

Ele nu se tâmpesc în timp, au fost mereu predispuse să muște conspirații și propagandă ieftină, numai că viața lor a fost suficient de ocupată încât să nu ajungă la ele. Acum au timpul necesar de a fute buha prin puțul internetului și, cum mintea lor nu este antrenată, adică n-au avut motive să gândească singure și pentru ele, vor înghiți toate căcaturile peste care vor da pe net. De-aia apar tot mai multe femei tinere care-s împotriva vaccinului, de-aia gospodinele care stau toată ziua în casă ajung să creadă-n conspirații, că au prea mult timp liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *