2

Cum reacționează sibienii când le spui că pizza pe care o mănâncă nu e cea mai bună

Sibiul duce lipsă de multe chestii, dar pizzeriile nu-s una dintre ele. În Piața Mare găsești mai multe pizzerii decât bănci, iar pe partea de delivery îți ia mai mult timp să te hotărăști de unde să-ți comanzi, decât livrarea propriu zisă. În mare, cam toate pizzeriile din Sibiu sunt ok, nu o să primești o pizza pe care să nu o poți mânca de proastă ce e. Sigur, asta nu înseamnă că toate localurile sunt excelente, dar vorba aia, și o pizza de calitate mai slabă e tot o pizza ok.

Dacă dai un Google la „pizza Sibiu”, o să-ți apară o gârlă de oferte cu 1+1 gratis, pentru că se pune mai mult preț pe cantitate. Genul ăsta de oferte sunt pe măsura așteptărilor, gen o șuncă pe post de prosciutto și cașcaval în loc de mozzarella. Dar e ok, o mănânci și așa, pentru că nu-i nimeni atât de prost încât să se aștepte la calitate superioară când comandă două pizze la preț de una sau o pizza mai ieftină decât un pachet de țigări.

Asta până-n momentul în care îndrăznești să-i amintești sibianului că mănâncă o pizza mediocră. Ăștia de la Turnul Sfatului au făcut o pseudo-cronică la o pizzerie ieftină și au spus ceva ce știa toată lumea, că ingredientele sunt ieftine și pizza e decentă, dar nu wow. Plebea din Sibiu abonată la pizzerie s-a năpustit pe articol cu înjurături și căcat, pentru că le place să trăiască într-o bulă în care nu le spune nimeni că-s mediocri.

Ultima dată când am vorbit de problemele pe care le are Sibiul, am fost urmărită și amenințată cu bătaia de o panseluță ofensată care credea că orașul este întruchiparea perfecțiunii urbane.

Normal că au sărit toți în momentul în care cineva a zis că mănâncă o pizza de duzină. Dar ăsta este specificul unor sibieni, să se prefacă că nu există nicio problemă în tot orașul, chiar dacă trebuie să-și imagineze că pizza aia de 15 lei pe care o mănâncă este divină.

Iar pizzeria în cauză nu este mai presus de clientelă, pentru că și ei trăiesc cu impresia că oferă calitate de 5 stele. Așa că vor pune avocații pe ziar, doar așa convingi pe cineva că mâncarea ta e mai bună decât spun oamenii răi. Am mâncat pizza de la ei, e decentă, dar nu extraordinară, iar asta este perfect ok. Nu poți să ții cu dinții de un preț mic fără să faci compromisuri, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne prefacem cu toții că mâncăm fix cea mai bună pizza din lume.

Ești una dintre cele mai populare pizzerii din Sibiu, ai cea mai bună ofertă, clienții sunt lipicios de fideli și îți fac reclamă gratuit, dar te deranjează că un ziar local a spus că oferi o pizza decentă. Not cool.

 

2 Comments

 1. Pentru multi, slab educati, mediocritatea inseamna opulenta. Treaba asta nu se aplica doar la pizza sau la mancatul in oras ci la multe alte chestii ce tin de viata cotidiana.

  0

  0
  • Absolut. De fapt, tot scandaul ăsta cu pizzeria este ca o metaforă pentru caracterul unor sibieni. De fiecare dată când cineva se ia o de o chestie din Sibiu, se transformă toți în niște panseluțe ofensate.

   0

   0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *