8

Toate recomandările de căcat pe care le primești când cauți un film bun

Nu trece o zi fără să nu văd un status care cere recomandări de filme noi. Asta e, unii au mai puțin timp să se informeze și alții pur și simplu n-au chef să sape după topuri și alte recomandări făcute de indivizi care pretind a fi cinefili. Așa că apelează la facebook, că din câteva sute de prieteni tot se trezește cineva cu o recomandare care merită să fie luată-n seamă. E simplu să-ți triezi opțiunile, că e destul să te uiți la mutra omului și știi dacă are gusturi de căcat. Printre toți indivizii care sar cu recomandări, mereu se trezesc câțiva care repetă aceleași titluri în timp ce se ating pe sfârcuri. Nu contază că omul cere un film sau un serial nou sau un anumit gen, ăștia o să ignore toate restricțiile doar ca să demonstreze tuturor că ei au gusturi bune. Că se uită la filme inteligente, de oameni mari. Mai jos o să mă piș pe toate recomandările lor.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind – Un căcat de film care a reușit să distrugă prin clișee romantice o idee foarte bună. Serios, ideea e excelentă, dar a fost transformată într-un film pentru pizde. Merită piratat doar dacă vrei să fuți, că altfel e foarte, foarte trist să te uiți la el de bună voie. Nu e un film bun, e o prostie pentru autosuficienți care cred că par mai inteligenți dacă își trec titlul ăsta printre preferințe.

Fight Club – Dacă aș primi un leu pentru fiecare om care mi-a recomandat Fight Club, aș avea suficienți bani să cumpăr drepturile de autor și să-l interzic. Nu mă înțelege greșit, filmul e ok. Dar au trecut 17 ani, nu se mai consideră un film nou. Încetează să-l recomanzi că toată plebea l-a văzut. E plin de filme și seriale care s-au inspirat din el, găsești povestea aia peste tot. E exploatat până la refuz și chiar n-ai șanse să mai găsești pe cineva care să nu-l fi văzut până acum.

Donnie Darko – Ăsta e unul din filmele alea pe care toată lumea le laudă, dar habar n-ai de ce. Așa că intervine spiritul de turmă și începi și tu să zici că e un film bun. E un film în care Jake Gyllenhaal se uită cu o mutră foarte tâmpă, apare un iepuro-chestie și nu se întâmplă absolut nimic. Nu e nici măcar nihilist. E emo. Donnie Darko e emo.

Trainspotting – Un film cu drogați care a fost transformat într-un rahat motivațional. La vremea lui a fost bun, vag amuzant și alert. Apoi a venit un dobitoc, a luat replica aia cu ”choose life” și a pus-o pe un fundal pozitiv. Pentru că nu putea să fie un simplu film cu droguri și fuck ups, era musai să reprezinte ceva cu substrat. Da, înțeleg, mesajul e super pozitiv și se încadrează într-o lecție de viață de tip ”așa nu”, dar tot un film cu drogați rămâne. 

”Nu te uita la Trainspotting, mai bine citește cartea” – Atunci când cineva recomandă filmul Trainspotting, un pseudointelectual de nivel maxim simte chemarea pe internet. O să dea scroll prin facebook până-l găsește pe incultul ăla care a recomandat filmul. ”Coaie, cum să recomanzi filmul ăla? Tu n-ai citit cartea? Citește-o și ai să vezi că nu se compară cu ecranizarea”. Indivizi care citesc o carte, își fac o imagine despre personaje și cursul acțiunii, apoi se plâng că filmul nu e cum și-au imaginat ei că o să fie. Iar restul care n-au citit cartea n-au voie să se bucure de film, că e blasfemie și nu înțeleg. Monolog, trăiri, sentimente, miros de pagini și senzația de a ține-n mână maulatura. Pentru că fix asta-mi trebuie mie ca să mă bucur de un film.

”Mai bine ai citi o carte” – Mai există și dobitocul ăsta care nu-și mai prinde mintea cu filme. Citește cărți, dar nu poate să o țină pentru el. Îl vede pe unul că-și caută filme și se agită să-l lumineze, să-i arate calea spre o viață de intelectual. Bine, de fapt, nu asta vrea, că știe că n-o să citească beșina aia de carte recomandată. O face numai ca să vadă lumea că el citește. 

Titlu random de porneturi de pe filelist – Mai sunt și tipii ăștia foarte amuzanți. N-au nimic de zis, așa ca inventează un titlu de porn și râd pe tastatură de o glumiță foarte originală. Atât de amuzant încât îi ștergi commentul instant. Imediat după ăștia urmează indivizii care recomandă telenovele, Tânăr și Neliniștit sau ceva producție românească. Da, cam ăsta este umorul pe care unii îl practică pe internet. 

8 Comments

 1. Perfect de acord. Ai putea te rog posta o lista cu filmele care ti-au placut?

  0

  1
 2. ”un film în care Jake Gyllenhaal se uită cu o mutră foarte tâmpă, apare un iepuro-chestie și nu se întâmplă absolut nimic” – daca as primi si eu un leu pentru fiecare simpleton care se plange ca The Witch nu l-a speriat destul,sau ca Prometheus e de cacat fiindca nu-i da toate raspunsurile mura-n gura probabil ca as avea si mai multi lei decat tine;)

  0

  0
  • O, nu, am atins un nerv pe undeva. Donnie Darko e overrated, nu e prost, dar e overrated. Și cu celelalte nu știu ce vrei de la mine, dar hai că ma bag în schemă. Cine se plânge că The Witch nu e horror și nu te sperie, e un cretin care crede că horror înseamnă gore prin definiție. Filmul e bun, dar nu e pentru puțoi care se umectează la mațe și organe împrăștiate. Și ăia care comentează la modul ăla de Prometheus sunt habarniști care n-ar răbdare și nu au văzut nici un Alien. S-au poate s-au uitat degeaba.

   0

   0
   • Nu e vorba de atins nervi. Dar faci o confuzie.Donnie Darko nu e overrated deloc.Chiar e un film obscur.E genul de film-cult pe care il vezi de 100 de ori si de fiecare data e diferit.Si un mindfuck care n-are ce cauta in aceeasi propozitie cu Trainspotting Fight Club si alte borsuri.Da-le o sansa celor care ti-l recomanda.S-ar putea sa te surprinda.Ai vazut Nightcrawler?

    0

    0
    • Am văzut Donnie Dark de două ori. Depinde de cercul de oameni la care te raportezi. Este un film obscur și underrated pentru unul care e fan Transformars de exemplu. Pentru cei care au reușit să vadă ceva filme bune la viața lor, Donnie Darko nu mai pare atât de wow. Repet, nu e prost, dar sunt altele mult mai bune.
     Uite, că ai dat un exemplu bun. Nightcrawler este probabil cel mai underrated film pe 2014-2015. Cel mai bun rol al lui Gyllenhaal și încă nu pricep de ce nu e mai popular.

     0

     0
     • You’re tearing me apart Lisa.Zi-mi si mie “ceva filme bune” sa-mi fac o idee.Care sunt alea mult mai bune?Ca sunt curios.Sa-mi fac o imagine de ansamblu.

      0

      0
     • Îți dai seama că discuția asta e pur subiectivă, but here goes nothing. Deci filme pe care le consider mai bune ca Donnie Darko, dar nu neaparat „obscure”: Moon, Gangs of New York, Old Boy, Victoria, Prestige, What’s Eating Gilbert Grape.

      0

      0
     • Si despre filmele din seria Nasul ce parere ai?

      0

      0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *